Provinciale School (voor buitengewoon secundair onderwijs) De Wissel heeft het nieuwe schooljaar enthousiast ingezet samen met gedeputeerde van Onderwijs Bert Lambrechts. Sinds 2018 behoort deze school tot het Provinciale Onderwijsnet en dankzij de gedrevenheid en het engagement van het hele team is het leerlingenaantal er de afgelopen jaren gestaag gegroeid, met meer dan 25%.

“Van bij de overstap naar het Provinciaal Onderwijs Limburg was duidelijk dat er een injectie nodig was om de charmante, maar ondertussen verouderde gebouwen om te vormen naar een moderne, hedendaagse en aangename infrastructuur. Provincie Limburg engageerde zich hiervoor met een budget van 7,3 miljoen euro” zegt gedeputeerde Lambrechts. Intussen is er al hard gewerkt aan het dossier om op de site van de school een nieuw complex in te planten dat op 1 september 2024 in gebruik zal genomen worden. “Ook de vrijgekomen ruimte op de campus zal deel uitmaken van het masterplan zodat de campus een groene blikvanger zal worden in de wijk” vervolgt Bert Lambrechts.

Ook voor de WisselASSist in Munsterbilzen is deze 1 september een extra bijzondere dag. De 54 leerlingen met een autismespectrumstoornis uit het eerste tot het derde jaar OV4 nemen er  hun intrek in 10 gloednieuwe comfortabele containerklassen die op maat zijn gemaakt. De wachtlijsten voor deze vorm van onderwijs maken duidelijk dat er nood is aan plaatsen voor deze leerlingen. “We zijn dan ook tevreden dat we hierin al gedeeltelijk kunnen tegemoetkomen. Samen met De Wissel kijken we vol vertrouwen uit naar de toekomst” besluit gedeputeerde Lambrechts.

Onderwerpen