Nadat het startsein was gegeven, kreeg het PLOT – in nauw overleg met de Stichting en de Stad Genk- de verantwoordelijkheid voor de effectieve invulling van het Rescue Center. De plannen voor de  oefenopstellingen werden in nauw overleg met de specialisten van de het PLOT-hondenspecialist Philippe Liénart uitgewerkt. Twee De Provinciale Technische School Maasmechelen en de Provinciale Secundaire School Bilzen engageerden zich mee om de een aantal toestellen te creërenvervaardigen. De technische en logistieke ploeg van het PLOT,  de Stad Genk en diverse service-clubs, private partners en talloze vrijwilligers zorgden mee voorhielpen bij de concrete opbouw van deze opstellingen en de inrichting van het terrein.

Nu zijn we 2024 en met de opening vandaag van het Rescue Center Vicky & Alexis  is zonder meer een belangrijke stap gezet in de verdere uitbouw van de PLOT-Veiligheidscampus rondom het PLOT, die, daar ben ik van overtuigd, tot ver buiten de provinciegrenzen studenten zal aantrekken. Limburg zet zich hiermee nogmaals nadrukkelijk op de kaart in de wereld van de professionele veiligheidsopleidingen.

Zoals u kon zien is de Veiligheidscampus hier in Genk in volle opbouw: eerst was er de multifunctionele Oefenhal in 2019, dit najaar opent ons gloednieuwe Opleidingsgebouw. Het Rescue Center Vicky & Alexis past hier dus wonderwel in het geheel.

Met de uitbreiding van de opleidingen van louter reddingshonden en hun begeleiders tot zoekhonden van de politie, brandweerbevrijdingen én drone-zoekopdrachten mag  het Rescue Center Vicky & Alexis  met recht en rede een multidisciplinair opleidingscentrum worden genoemd en vormt het een integraal, volwaardig én duurzaam  onderdeel van de PLOT-trainingsinfrastructuur. 

Vandaag is het de opening van dit mooie project waar we met zijn allen de schouders hebben onder gezet. En dat maakt, dames en heren, dat het vandaag een méér dan heuglijke dag is! Dank aan allen! 

Onderwerpen