Het is van 2019 geleden dat we onze leerlingen nog eens in de kijker hebben kunnen zetten. De Corona-pandemie liet het niet toe om evenementen als deze te organiseren. Deze periode heeft veel gevraagd van onze jongeren. De lessen verliepen veelal online, sportactiviteiten konden niet of beperkt (in openlucht) doorgaan, sociale contacten moesten beperkt worden. Maar het dragen van een mondmasker heeft de lach en de roep van de jongeren niet weggenomen. Dit maakt dat al onze leerlingen verdienstelijk zijn!

Maar sommigen onder hen verdienen vandaag een extra schouderklopje! Het normale leven gaat ondertussen opnieuw zijn gangetje en de leerlingen hier in ons midden hebben elk op hun manier hun engagement getoond.  Vanavond ontvangen we dan ook met fierheid 90 leerlingen uit 12 scholen. Hun leerkrachten en directies hebben hen dit schooljaar genomineerd om hun bijzondere bijdrage zoals:

- het engagement in de werking van de leerlingen- en schoolraden en voor schoolactiviteiten of sociaal engagement
- hun persoonlijke inzet en doorzettingsvermogen, ondanks hindernissen
- mooie prestaties bij schoolwedstrijden, zoals de Vlaamse Wiskunde Olympiade en kunstprojecten

Tot slot feliciteer ik graag alle leerlingen met hun verdienstelijke prestatie en wens hun nog veel succes in hun verdere schoolloopbaan.

Alle ouders hier aanwezig wil ik van harte bedanken voor de steun aan hun kinderen en hun vertrouwen in ons provinciaal en stedelijk onderwijs.

Onderwerpen