Stekelbees

Het idee was eenvoudig:

De gemeente heeft reeds jarenlang samen met Stekelbees (FERM) een professionele naschoolse kinderopvang uitgebouwd. De provincie bouwde in Voeren de afgelopen 6 decennia heel wat kwalitatieve onderwijsactiviteiten uit.

Een kort overzicht:

- Een (autonome) kleuterschool in het historische Veldmanshuis in Sint- Martens Voeren
- Een kleuter-wijk-schooltje onder de kerktoren van Moelingen
- Een degelijk uitgebouwde basisschool, inclusief zwembad in deze prachtige landelijke en groene omgeving hier in ’s Gravenvoeren
- Een secundaire school met bijna olympische sporthal en bijhorende buitenterreinen leidde reeds heel wat alumni op die overal het beste van zichzelf geven (… nietwaar Burgemeester!)
- Een mooi aanbod volwassenenonderwijs dat zo complementair als mogelijk probeert in te spelen op de lokale noden.

Samen deze naschoolse kinderopvang Stekelbees hier op dit mooie terrein een vaste plaats geven was een ongelofelijke opportuniteit. Deze kinderopvang is dan ook een bijzondere aantrekkingspool en een bijkomende troef voor de campus.  De provincie Limburg wenste dit initiatief dan ook onmiddellijk mee te faciliteren. Als provinciaal onderwijs in Limburg streven wij dergelijke samenwerkingen met lokale besturen na. De goede samenwerking hier in Voeren is een modelvoorbeeld!

Een doorgedreven isolatie van dak, vloer en muren zorgt voor een zeer laag energieverbruik. Dit gebouw voldoet dan ook aan de meest recente normen inzake isolatie, energie en comfort. Ik moet jullie niet vertellen dat dit nieuwe gebouw mooi is ingepast in de bestaande omgeving van deze Provinciale scholencampus. De grote ramen laten op ieder moment van het jaar voldoende zonlicht binnen en bieden een bijzonder uitzicht op deze groene omgeving en speelterrein. Een speelterrein dat ook een bijzondere vermelding verdient. Hier werden reeds bijzondere inspanningen verricht in het kader van “groene speelplaatsen”. Dit moet een droom zijn voor de Voerense jeugd. Heel recent werd er zelfs nog een kersje op deze al bijzonder aantrekkelijke speeltaart geplaatst:  een mooi speeltuig (van meer dan 60.000 euro).

Ik wil nogmaals iedereen uitdrukkelijk bedanken die aan dit mooie gemeenschappelijke project heeft bijgedragen.

Gebruik het goed, werk goed samen en lang leven Voeren…

Onderwerpen