De provincieraad besliste vandaag op voorstel van Bert Lambrechts (N-VA), gedeputeerde van Mobiliteit, om de fietssnelweg F70, de Demerroute, volledig uit te rusten met signalisatie en bewegwijzering volgens deze routetaal. De F70 die loopt van Stokrooie tot Bilzen met een lengte van 25 km, wordt zo de eerste Limburgse fietssnelweg die volledig over aangepaste signalisatie op maat van de fietssnelweg zal beschikken.

Volgende elementen zijn voorzien op het tracé:

      • 647 verkeersborden
      • 110 vloerstickers / wegschilderingen
      • 3 routezuilen met uitgebreide tracébeschrijving

De bestaande, algemene verkeersborden op de route zullen mee worden geïntegreerd in de aanleg.

De provincie Limburg maakt al jaren werk van een meer duurzame mobiliteit. Fietsverkeer voor woon-werkverplaatsingen is daarbij een prioriteit, met de fietssnelwegen als meest zichtbare infrastructuur.

“De bewegwijzering is een grote meerwaarde voor het fietsverkeer van en naar Hasselt. Dank zij de heldere vormgeving kan je binnenkort in één oogopslag je weg vinden op de fietsroute langs de Demer. Het komt ook de herkenbaarheid van onze fietssnelwegen ten goede. Fietspaden van topkwaliteit met een superieure fietservaring zijn één van de beste middelen om meer mensen te laten kiezen voor de fiets om hun dagelijkse verplaatsingen te  maken.”

Op de fietssnelweg zijn er momenteel nog enkele ontbrekende schakels, waar de fietspaden nog niet op niveau van een volwaardige fietssnelweg zijn gebracht en waar tijdelijk omleidingen in voege zijn. Ook deze deeltrajecten worden van een aangepaste bewegwijzering voorzien, in afwachting van de uiteindelijke aanleg. Op korte termijn zal ook de missing link ter hoogte van Prinsbeemden in Kuringen worden weggewerkt.

De werken zijn voorzien in het voorjaar van 2024 en zullen naar schatting ongeveer 160.000 € kosten.

Onderwerpen