Dauteweyers

Door Bert Lambrechts op 15 december 2019, over deze onderwerpen: Natuurpunt

Dauteweyers is voor de gemeente Diepenbeek een nog mooier en waardevoller stukje natuur geworden. Dit dankzij de inzet van de Vlaamse Landmaatschappij, de gemeente Diepenbeek, Natuurpunt en de provincie Limburg. Dit engagement zetten we ook de komende jaren verder.

U kan mijn speech hieronder nalezen.

'Beste Vlaamse Landmaatschappij

Beste vertegenwoordigers van de gemeente Diepenbeek

Beste vertegenwoordigers van Natuurpunt

Beste partners binnen De Wijers

En vooral ook, beste Diepenbekenaar

Ook ik ben van mijn kant zeer verheugd met het resultaat van Landinrichting hier op Dauteweyers. Deze herfstzondag versterkt de pracht van dit gebied in het midden van Diepenbeek. Een resultaat dat alleen maar mogelijk werd door inzet van verschillende partners binnen De Wijers: de Vlaamse Landmaatschappij, de gemeente Diepenbeek en Natuurpunt.

Dauteweyers is voor de gemeente Diepenbeek een nog mooier en waardevoller stukje natuur geworden. Tijdens het voorjaar en de zomer konden de betrokken partners binnen dit stukje van De Wijers vaststellen dat de boomkikker het terug heel goed doet in Diepenbeek! Een veeleisend diertje, waardoor dit zonder meer ook goed nieuws is voor de andere soorten in dit gebied. Zonder deze intensieve samenwerking was dit ongetwijfeld niet mogelijk.

En dat doet me als gedeputeerde van Natuur dan ook heel veel plezier.

Het is meteen ook opnieuw een realisatie binnen het Uitvoeringsprogramma van De Wijers gecoördineerd door de provincie Limburg. Ook de volgende jaren wil de provincie Limburg de 19 partners binnen De Wijers blijven verenigen in het realiseren van de acties en het samenwerkingsverband blijven ondersteunen, want er is nog veel werk aan de winkel.

De Wijers als landschapspark met onder andere heel wat landinrichtingsprojecten in het vooruitzicht, zeker ook in Diepenbeek waar plannen in de maak zijn voor het groot onthaalpunt aan Demerstrand, Caetsweyers en de Oude en Nieuwe Stiemer, biedt voor alle partners actief in het gebied meer kansen om kleine en grote projecten te realiseren die misschien zonder het grotere geheel niet mogelijk zouden zijn. En dat is niet alleen goed voor de natuur in Diepenbeek en Limburg, maar ook voor de bewoners en de bezoekers van Diepenbeek!

Geniet van deze prachtige dag en de georganiseerde wandeling.'

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is